Alla inlägg den 7 januari 2010

Av Sara - 7 januari 2010 21:24

Ikväll vräkte Elda i sig sin kvällsmat. Det gick snabbare än jag trodde att väcka denna flickas matintresse 


Nu i skrivande stund står hon i köket och försöker nå upp på fodertunnan och gnyr sådär gullepluttigt .


Hon käkade upp sin mat innan Milo var klar med sin, sedan försökte hon ta sig fram till hans skål för att käka mer, så jag fick hålla tillbaka henne. När Milo var klar var det ok att rusa fram och slicka av skålen, så gott hon nu når med tassarna i matbaren.


Idag har Elda också fått lär sig lite targeting - trampa på en musmatta. Det har inte riktigt släppt ännu, men hon kopplade ett par gånger och upprepade beteendet några gånger medvetet och några gånger omedvetet.


Hon är en rolig liten flicka allt!


Vi har också fortsatt träna på lite omvänt lockande och shejpa backande.


Elda blir vildare för var dag som går, när vi var ute för några timmar sedan fick hon sitt första "stafferyck" som avslutades med att morrandes kampa med mitt byxben!


Hon är bara för go!

Av Sara - 7 januari 2010 10:55

Inatt har vi sovit länge. Vi gick och la oss klockan 03.00 och gick inte upp förrän 09.30 Inget kiss i sängen, och hon vaknade inte heller, utan har sovit sig igenom alla dessa timmar.

Igårkväll började Elda äta mycket bättre, och även imorse slank frukosten ner jättefint. Hon gillar att äta när det enbart är torrfoderkulor och inget annat. Inte uppblött och inget vatten i, bara torrfoder. Så vi får börja så ett tag framöver.

Hon har visat ett litet intresse över att få vara nere på marken när vi är ute också, så jag släpper ner henne i slutet av våra promenader så hon får springa bredvid oss de sista hundra metrarna. Det är ju så enormt kallt, så mer än så vill jag inte låta henne springa omkring.
Jag tar tillvara på tiden då hon nu vill hålla sig nära oss, och jag belönar varje gång hon söker spontankontakt, springer mot oss om hon sackat efter eller stannar till och vänder upp mot oss om hon sprungit lite före. Sedan belönar jag också då hon går precis bredvid mig, för att redan nu uppmuntra "fotposition" och att hålla sig vid min vänstra sida. Belöning kommer alltid på min vänstra sida.

Något annat kul hände imorse som har gjort min dag! En gammal arbetskamrat ringde mig, som i början på detta året öppnade ett eget hundpensionat uppe i Kungsbacka. Hon frågde mig om jag var intresserad av att jobba lite kvällar och helger nu framöver, då de behöver lite extra hjälp! Och Ja, självklart!! Jag är ju arbetslös nu och behöver alla pengar jag kan få! Dessutom är det jättebra socialisering för lilla Elda att lära sig vara runt många andra hundar, och vi kommer passa på att lägga in några träningspass de gånger vi jobbar så hon vänjer sig vid att arbeta under sådana störningar.
Hon skulle ringa såfort hon behövde hjälp, så vi får se när första arbetsdagen blir för oss.  Även om det kanske bara blir några dagr i månaden så är det helt klart bättre än ingenting! Ska bli jättekul!  Very Happy

Nu ska jag äta frukost, sedan ska vi vila lite i soffan, när hundarna vaknat blir det ett litet träningspass.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards