Alla inlägg under mars 2008

Av Sara - 30 mars 2008 19:39

Idag mötte jag upp en gammal klasskompis från gymnasiet med hennes 4 månaders gamla Papillonhane Gizmo. Vilken otrolig sötnos!!

Jag hjälpte henne lite med tips om inkallning och följsamhet, och visade lite vad man kunde göra med klickern :) Det var kul, och han var sååå duktig och smart den lille killen.

En riktigt livlig liten krabat, som (än sålänge) varken brydde sig om andra hundar eller människor ute, även fast han var lös. Det blev en del störningar med andra hundar som tränade ute på fotbollsplanen, men han hade full fokus på matte. *duktig*

Tror det kan bli en riktigt rolig hund att jobba med, ska bli kul att se mer av honom i framtiden!


Söta Gizmo:



Gizmo med Storebror Simba:



Tidigare på dagen gick jag och Milo i skogen. Det började med ett möte på stigen med två människor. Milo tyckte de var läskiga som dök upp helt plötsligt och skällde ut dem lite...Min inkallning fungerade inte...Men han vände upp mot mig och stannade kvar där han stod iallaf.

Vi gick vidare, och jag hade honom bara lös i små omgångar. Han var väldigt intresserad av lukter runtomkring, och var väldigt okoncentrerad på mig idag...

Sedan körde vi lite apportering, och "gömma leksak".

Mitt under hans sökande dök en gubbe upp med en stor kamera. Milo blev distraherad och osäker på den store gubben, men sprang fram en bit för att kika på honom.

Jag fick dock upp hans uppmärksamhet fort igen, och hans fortsatte att leta efter sin leksak. Positivt var att han endå kunde fortsätta leta, trotts störningen och trotts att han blev avbruten. *duktig kille*




Av Sara - 29 mars 2008 23:05

Ja, det hade vi idag, jag och Milo.

Vi tog först en promenadrunda där han fick springa av sig lite och busa och leka. Sedan tog vi ett träningspass med lite lägganden, ingångar och "hoppa upp på bänkar" aktivering :) Det var jättekul tyckte vi båda.

Sedan hittade vi en gallergång där vi kunde träna lite på att gå på galler. Räckte med två klick för att han skulle minnas vad som förväntades av honom, sedan sprang han lättsamt fram och tillbaka i gången utan problem! Duktig hund :)


Det är sååå skönt att träna på kvällarna när det är så lugnt ute och mindre störningar för Milo. Fokusen är på TOPP, och jag kan vara mer avslappnad.

Det gick förbi två killar mitt under träningpasset, men Milo brydde sig inte så mycket alls om det.

Det känns som om vi återigen, med stapplande steg, tar oss frammåt i träningen istället för bakåt!


Positiva med att Leo är hos mamma: Milo är mycket mer uppmärksam på mig på promenaderna, och jag har mer tid att lägga ner på enbart hans träning - det behövs! 


Negativt med att Leo är hos mamma: Milo har blivit mer på "spänn" här hemma när det tex kommer folk i trappen. Han skäller, samma sak om en hund skäller utanför. Detta händer inte så ofta när Leo är här. Det märks att han känner av förändringen.

Han har också svårt att bli lämnad ensam i buren när Leo inte är hemma. Väldigt negativt, och något som vi ska passa på att träna denna veckan när Leo är borta...


Av Sara - 27 mars 2008 13:44

Idag skiner solen och alla barn är ute och åker pulka i backen. Jag och Milo gav oss iväg dit bort för lite träning med störning. (med långlina på!).

Vi stod en bra bit ifrån alla pulkaåkare, men det var nog med störning för hans del endå.

Det gick super faktiskt! Två gånger blev han lite distraherad och började tänka på annat, annars var fokusen väldigt bra riktad på mig när vi körde lite lägganden, ingångar och apportering.

Lite kamplek och "hämta leksaken" körde vi som belöning idag med.

Efter 30 minuters lek och träning gick vi hem igen, och jag får återgå till min tvättning...*suck*


Nu hoppas vi på plusgrader ett par dagar till så att snön smälter igen! vi vill ha VÅR!

Av Sara - 26 mars 2008 22:06

Imorgon hämtar mamma Leo. Hon kommer ha honom över helgen, kanske också hela nästan vecka, vi får se hur det går.


Det gör ont i mig, men jag VET att Leo mår bättre att bo i hus. Han tycker det är alldeles för varmt här hemma, även om han anpassat sig väldigt bra. Men jag tror att han saknar och längtar till att få ligga ute på gården så mycket han vill och bara njuta av kylan.

Jag märker hur motvilligt han många gånger går in igen efter en promenad, och jag vet att det beror på värmen.

Jag försöker ha det så kallt det bara går här hemma, men jag och Milo måste ju också kunna leva...


Så..jag och mamma har disskuterat detta, och kommit fram till att vi ska försöka låta Leo vara hemma hos henne så mycket det bara går. Hon är ju ute och reser mycket, men när hon är hemma kan hon ha honom hos sig. Någon form av delad vårdad antar jag.

Leo älskar ju mamma (mer än mig tror jag), och blir alltid ledsen när hon går. Jag tror att han skulle uppskatta att bo hos henne i perioder, och kunna strosa runt i sin stora trädgård! :)


Det gör ont i mig...för jag vill ha honom här hos mig jämt..

Men det gör lika ont i mig att se på honom när han tycker saker o ting är jobbigt.

Visst...hundarna anpassar sig, och accepterar livet som det är...men när man vet att hunden kan ha det bättre...då måste man, antar jag...ge dem det.


jag skulle aldrig vilja omplacera honom till någon, eller ge honom helt och hållet till mamma. Men att han får bo där med jämna mellan rum, tror jag skulle funka!


Min prins...älskar honom så.

Jag tror att jag gör rätt...

Av Sara - 25 mars 2008 18:36

Jag känner att jag bara måste få presentera min allra bästa väns nytillskott Benji! En helt enormt bedårande staffvalp som kommer hem till henne om ett par veckor. Visst är han bara så go??

Ska bli underbart att pussa valpmage igen, fast jag avundas inte allt jobb du har framför dig med en krokodil till staffvalp! haha.


Av Sara - 24 mars 2008 17:05

Tiden bara rusar iväg! Redan ett år gammal! Helt otroligt tycker jag, att det kan gå så fort. Vi har verkligen tagit vara på varenda sekund tillsammans under detta året, och många fina år har vi framför oss.


Jag kan aldrig tacka min uppfödare nog för denna underbara hund. Jag är så enormt nöjd med allt som har med honom att göra, från utseende till mentalitet! Jag är så glad att jag fick chansen att fostra denna hund och ge honom en gott och aktivt liv :)


Här kommer lite bilder


6 Veckor gammal:

Milo 6 veckor gammal


10 Veckor gammal:



13 Veckor gammal:



7 månader:






8 månader: 


Och två bilder på snyggingen när han nu har nått 12 månader:




För mig finns det inget finare i hela världen! Tack för att du förgyllt mitt liv!

Av Sara - 22 mars 2008 14:01

Nu åker vi bort tills imorgon, ut på öarna :) Ska bli trevligt, det tror jag hundarna uppskattar också.


Glad påsk på er alla!

Av Sara - 21 mars 2008 11:16

Massor med snö!! Leo ÄLSKAR det, och Milo HATAR det! Haha, i stort sätt är det så. Även om även Milo får sina busryck i snön.

Jobbar ikväll och imorgon på dagen, så det blir inte mycket till träning i helgen. En lugn helg för oss alla. Planerna är att envist fortsätta med apporteringen med Milo - inomhus! Så det kör vi på.


Ha en bra påsk och njut av eran ledighet för mig också ;)

Det dumma med att jobba med hundarna är att de inte tar ledigt på röda dagar ;) haha


Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards