Alla inlägg den 24 februari 2010

WP

Av Sara - 24 februari 2010 20:58

Nu är vi hemkomna från en skön WP kväll tillsammans med trevligt folk.

Milo har inga problem att dra i snön, det glider så bra, och han gick problemfritt även idag. Hoppas detta kommer sitta i även när snön försvinner!

Elda fick åka med i jackan mesta biten, och klagade som vanligt på att hon inte fick promenera. När hon väl fick det sista biten, pep hon för att hon tyckte det var kallt. Tokvalp!


Nåja, jag är jättenöjd med kvällen.


Förövrigt lämnade jag Elda ensam hemma för första gången två gånger idag. Tidigare på dagen sprang jag ut och slängde soporna medan Elda och Leo var i köket med kompostgaller, där de fick vara under tiden jag städade. Hörde inget pip eller skäll i trappen när jag kom tillbaka, så det verkar som om det var tyst.

Sedan fick Milo och Elda vara själva när jag tog Leo på en kortare kissrunda innan jag åkte till wpträningen. Också då var det tyst när jag gick och kom tillbaka, så det ser ut som om det har gått bra båda gångerna.

Jag har bestämt mig för att inte lägga så stor vikt vid var Elda blir lämnad ensam nu i början. Vill inte börja krångla med för mycket vid lämnandet nu i början,känns bäst om man bara går, inte håller på att dela upp hundar hit och dit. När det är så korta stunder som nu i början gör det nog inte så mycket. Senare när hon är mer van vid själva ensamheten kan jag börja dela upp dem så som jag vill ha dem - Elda i köket, Leo i hallen och Milo i vardagsrummet.


Är otroligt nöjd med dagen idag, och vi alla komma sova gott inatt.

Av Sara - 24 februari 2010 16:36

Lite nya träningsvideos från idag.


Klossträning till en början. Vi har gjort framsteg, om än väldigt sakta. Elda är så ivrig och håller inte riktigt reda på sina ben alltid i all sin iver - men just därför behövs ju träningen också. Vi fick ett fint avslut med första helt rätta positionen vid sidan! Inser också att jag måste klippa till och börja använda mig av halkamattan jag fick av Vicky, klossen mest glider runt. Denna damen har energi och fart, och det är ibland svårt att hänga med  Wink




Vi fortsatte också träningen vi påbörjade igår med att gå och lägga sig på en filt. Igår klickade jag henne för att hon gick till filten, och sedan för att hon la sig på den. Idag börjar jag lägga in ett kommando på att gå dit och lägga sig. När detta sitter kommer jag sakta börja utöka tiden som hon får ligga där innan hon får ett klick/frikommando.
Som ni ser har lillan börjat bli lite otålig och visar det genom sitta pratande. Ganska gulligt, men hon kämpar verkligen med sitt tålamod här. Men det går ändå bra, så jag är nöjd med passet.




Och sist men inte minst, lite lekapportering. Jag har verkligen kämpat i 2 månaders tid med att få upp hennes föremålsintresse och just med att kunna hämta saker och komma tillbaka med dem. Och nu ÄNTLIGEN har det givit utdelning. yes!
Jag satt lite knepigt i filmen, så man ser inte jättebra när hon lämnar av, men nästa gång ska jag försöka sitta lite bättre.



Och här kommer Elda, 15,5 veckor gammal:


      

Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards