Alla inlägg under december 2009

Av Sara - 22 december 2009 22:04

Ojoj, idag har jag och Milo haft en dag fullt med roligheter, och det var länge sedan jag var såhär trött!


Morgonen började med ett litet trevligt besök från stafftiken Thilde som var hemma hos oss i 2 timmar på förmiddagen.

Milo och Thilde fann varann ganska så snart och såg ut att trivas i varandras sällskap, här kommer lite bildbevis och två videos:




 


 


LEKTIME:




  


Någon timme senare åkte jag till högsbo, tog med min vän R:s två italienska vinthundar och gick en 2 timmars skogspromenad i rudalen. Det var bra träning att hålla tre hundar, lite trassligt ibland, men det är ju det jag har att vänta mig framöver, så varför inte börja träna redan nu?   


Väl hemma igen fick stackars Milo vila i ca 45 minuter innan vi skulle iväg igen, denna gången till Änggården och träna lite kantarellsök och lydnad.


Innan träningen lät vi Milo och Elsa raca av sig lite tillsammans i trädgården.


Söket gick inte så bra idag, Milo var nog lite för trött för att kunna koncentrera sig. Han hittade inte något fokus på specialsöksbanan, så vi avslutade ganska snart och gick över till lite övningar i lydnaden igen.

Vi har börjat slipa på att Milo skall förflytta sig med mig när han sitter i fotposition. Alltså, om jag går ett steg fram, sidan eller snurrar runt skall han, klistrad mot min sida, följa efter. Ingångarna sitter väldigt bra nu, är jättenöjd med hur långt vi kommit där, därför kände jag att det var dags att avancera lite.

Vi fick lite bra tips ifrån Madde och kommer fortsätta träna på detta i dagarna.


Nu är jag och Milo båda enormt trötta efter dagens alla aktiviteter!


Och mest av allt är jag så nöjd över att Milo funkar så bra ihop med andra hundar och att han lärt sig att kontrollera sig så fint och kunna träna trotts stora störningar. Han är verkligen min lilla guldklimp   


Sedan en liten extrabild på min underbara systerson Melvin som jag fick pussa på lite idag:


  



Av Sara - 21 december 2009 17:32

Idag var vi inne i centrala stan och promenerade lite, urmysigt!


Milo har inga problem med detta öht, och ju mer folk desto lugnare och mer kontaktsökande blir han. Jag känner mig så stolt över hur duktig han är, och han betedde sig som om han är en lydnadschampion   

Fot, kontakt, följsamhet. Han är bara bäst min lilla pojke!



Av Sara - 19 december 2009 17:02

Idag körde vi ett kort träningpass på morgonpromenaden. Det är ju så enormt kallt att man inte klarar av att träna speciellt länge utomhus.

Nåja, vi tränade lite på det gamla vanliga med lägganden, stå och ingångar, med störning av en gammal colliehane som befann sig lös på samma fotbollsplan.


Senare under dagen träffade vi M och stafftiken Thilde som nu är på prov hemma hos henne. Vi gick en lite lägre promenad och avslutade hemma hos mig så hundarna fick busa lite.

Thilde är en enormt charmig, nästan helvit tös med mycket energi och glädje. M och Thilde passar så fint ihop   


Nu ligger Milo och sover i soffan och jag tänkte mysa framför tv:n resten av kvällen.


Ännu en trevlig och hundig dag idag   

Av Sara - 18 december 2009 12:38

Nu har vintern kommit med stormsteg, gårdagen var HEMSK!

Milo och jag ville knappt sätta foten utanför dörren, med Leo nöjt av vaje sekund.   


Igår hade vi en mysig vilodag där vi bara låg i soffan, kollade på film tillsammans med en tjejkompis och åt lussebullar och pepparkakor.

När vi var upptagna i köket passade Milo på att tjuvsmaka på pepparkakorna på vardagsrumsbordet. Han såg ut såhär när vi kom tillbaka   men alla kaksmulor i soffan avslöjade honom allt!   


Igår kväll lämnade jag Leo hos mamma över helgen, så imorse passade jag på att ta ett träningspass med Milo på fotbollplanen.

Efter ca tio minuter kommer en tax springandes emot oss - självklart. Hur många av områdets hunder är egentligen lydiga? *suck*

Nåja, det räckte att jag ropade "nej" till den lille, så bytte han riktning och sprang förbi oss istället.

Milo brydde sig inte så mycket, utan ville fortsätta träningen   


Ett kort och lyckat träningpasshade vi idag med lite läggnaden, stå och fotposition. Sedan fick han leka runt lite med en pinne innan vi vände hemåt igen.

Ännu en liten hund kom framspringandes precis efter att jag kopplat Milo, men även denna räckte att "shasa iväg" samtidigt som jag och Milo gick därifrån.


Så i det stora hela, en helt ok morgon!


Av Sara - 16 december 2009 20:21

Här kommer tre färska bilder ifrån uppfödaren:


Söta, nyfikna bebisar


Fina Paletti 



 

Min lilla prinsessa  


Oså en liten film på grisarna finns att hitta här:

Av Sara - 16 december 2009 17:12

Dagarna och veckorna rusar ju fram, och snart är det bara 2 veckor kvar tills lilltösen kommer hem. Jag kände därför idag att det var dags att börja valpsäkra hemmet lite smått och möblera om lite.


Idag har jag konsenterat mig på vardagsrummet och flyttat in Milos bur samt valpens bur in i den lilla alkoven jag har där. Tanken är att det ska bli hundarnas egna lilla hörna.


  


Senare kommer jag slänga upp lite fina tavlor och göra det lite mer mysigt för dem små. Men är riktigt nöjd med det jag ådstakommit idag iallafall   


Snart blir det en promenad med hundarna, sedan tänkte jag köra ett kortare träningspass med Milo inomhus. Ute snöar det!   

Av Sara - 15 december 2009 18:33

Nu är vi hemkomna från tisdagens träning tillsammans med Madde & co.


Jag och Milo tränade lite lydnadsmoment i väntan på att M skulle komma, och idag fick vi upp en riktigt bra fart på lägganden. Jag lekte igång Milo en stund innan vi började träna, sedan körde vi lite "stå", fortf med mykt goda framsteg.

Sedan körde vi lite lägganden, och första gången någonsin har han haft en riktigt bra fart och entusiasm. Vi gjorde bara några få upprepningar och slutade när det kändes som bäst.


Dagens nya träning var att lägga in ett kommado på "hakan i backen" - vilket alltså blir samma som M använder på Elsa - "superligg". Han fattade fort och lyssnade bra på ordet. Vi ska fortsätta träna in detta kommando i veckan.


När M och hundarna kom fortsatte vi med Kantarellsöket på specialsöksbanan. Milo jobbar bra i det stora hela, men har lite svårt för de små detaljerna som jag tycker är viktiga, såsom att sitta i fotposition innan jag skickar iväg honom. Idag gick det dock bättre och bättre, så vi tränar envist på detta.

Att sätta sig vid rätt burk gör han, men inte riiiiktigt så som jag vill. Han vänder sig gärna mot mig och tar ett pyttesteg från burken. Jag vill egentligen ha honom sittandens PRECIS vid burken och inte nödvändigtvis vänd emot mig. Det är svårt, men jag fortsätter att försöka få till det beteenden genom att belöna vid burken.


Sist men inte minst har vi tränat på det viktigaste av allt - ligga på filten.

Mitt mål är att Milo ska kunna ligga där, okopplad, medan jag pyssar med annat, såsom att träna med valpen såsmåningom.

Idag har vi lagt på större svårighetsgrad såsom att jag hjälpte M att flytta burkar i specialsöksbanan medan dem tränade, och Milo fick ligga och kolla på medan jag pysslade med detta. En gång flyttade han sig ur position, men annars höll han sig fint där med belöning från mig med jämna mellanrum. Duktig kille Milo, bra jobbat!!



Av Sara - 15 december 2009 15:49

Hur vaknar ni på morgonen?


När jag öppnar ögonen möts jag ofta av denhär synen:


    



Denna unga herre gillar att sova på kudden bredvid mig, så mysigt så. Fast den dagen den platsen tas över av en tvåbenting undrar jag vad han kommer tycka om det   


Nåja, jag kan inte komma på ett mysigare sätt att vakna på än att mötas av denna varma, kärlekfulla blick.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards