Alla inlägg under november 2009

Av Sara - 9 november 2009 13:53

Här kommer några bilder på de två underverken och fina mamma:


            

Av Sara - 8 november 2009 14:35

Inatt föddes två fina, välmående tikvalpar, vilket innebär att om 8 veckor kommer en av dem hem till mig!!

Just nu känner jag mig såååå glad att det inte går att beskriva. Det bli kul att följa dem och träffa dem när de blivit lite äldre och vuxit till sig lite.


Jag satt uppe hela natten i ren nervositet, gick och la mig 04.30 Upp igen klockan halv tio för att åka iväg på WP träning. Nu är man hemma igen och kan lägga sig och ta det luuuugnt i soffan ett par timmar och bara drömma sig bort in i framtiden! :)

Av Sara - 7 november 2009 16:11

Idag har jag och Milo stuckit ut på lite träning ensam på fortbollsplan. Vi har ju fått in en fin rutin på träningsträffarna där vi tränar, men nu föröker jag få in en bra rutin på tränandet hemma också, så vi kommer någon vart.


Varje promenad kör vi lite ingångar då och då, men träningspassen behövs ju också.


Idag tränade vi lite ingångar, lite snabba lägganden och lite apportering.


Jag tror faktiskt att jag äntligen kommit underfund med hur jag lättast ska få bort tuggandet på apporten och trampandet undertiden har har apporten i munnen.

Vi har ju en tid tränat sitt/sittkvar där han måste sitta kvar trotts klick och belöning. Vi har alltså lagt stor tyngd vid att klicket inte ska betyda att han får gå ur position.


Så idag testade jag att invänta ett sitt och sedan erbjuda apporten. "sitt kvar" sitter även där och han sitter stilla med apporten i munnen = mer fokus och inget tuggande eller trampande! ÄNTLIGEN :)


Ingångarna går finfint, är riktigt nöjd med våra framsteg.


Det ända kluriga är de snabba lägganderna. Har testat de tips jag fått, men inget jag känner mig nöjd och bekväm med. Vill helst jobba med så lite hjälper som möjligt, och den metod jag testat är helt enkelt för mycket hjälper och Milo verkar inte heller svara på den speciellt bra.


Idag testade jag att fiska fram älsklingsleksaken som är en boll i ett långt snöre. Med den blir det mycket jage och lite kampande, och den kombinationen verkar vara Milos favorit!

Så jag "lekte upp" honom lite och gömde sedan leksaken bakom ryggen, inväntade ett läggnade och belönade sedan igen med leksaken en kort stund. Gömde den igen och gjorde så ett par upprepade gånger.

Läggandet blev snabbare på detta sätt, så denna metod verkar ganska lovande och verkar funka bra på honom.

Hur låter det?


Några andra tips på metoder att träna in snabba lägganden utan speciellt mycket hjälper? Tar gärna emot tankar och idéer!




Av Sara - 5 november 2009 20:51

Idag började nedräkningen och den verkliga, nervösa väntan på valparnas nedkomst.


Har inte skrivit om det här i bloggen tidigare, men kan bara inte hålla tyst längre då det bara är sååå enormt nervöst just nu.


Om allt går som det ska så blir det tillökning av flocken i januari, en liten staffetös som jag har fått äran att bli fodervärd till. Detta känns så enormt kul och spännande - och jag som aldrig varit tikägare innan.

Men det ska bli roligt att testa på det, och jag ser fram emot att träna en tik. Nu när jag levt lite närmare tikar genom mina vänner så ser jag många fördelar med detta kön, tex i tränings sammanhang.


Föds det en tik som får komma hit har jag stora tankar och förväntningar på att faktiskt inte bara träna, utan också tävla. Lydnad står högst på listan!


Kombinationen är och har sedan jag kommit in i staffvärlden alltid varit mina två favoritstaffar. Tänka sig då att jag också faktiskt kan få chansen att få en valp ifrån båda! Helt otroligt, och jag har ännu inte riktigt fattat att det är sant. För mig känns det som en enorm ära! Skrattande

Jag tror jättemycket på dessa valpar, och tror att de verkligen, verkligen kan "bli något". Vi får hoppas att det stämmer.


Men nu så...nu är det dags för tiken att valpa snart. Beräknad valpning är mellan tisdag och torsdag nästa vecka, med +/- 5 dagar, vilket betyder att de kan komma nu när som!

Just nu är detta det ända jag kan tänka på som ni kanske förstår!

Jag ber till gudarna att det föds en frisk och fin tikvalp, gärna flera!


Håll tummarna för mig, så håller jag er uppdaterade om vad som händer i dagarna framöver!


Här kommer en länk med bilder och info på båda föräldrarna:


http://www.infoom.se/mysite/index.php?sida=19658&user=5179

Av Sara - 5 november 2009 14:12

   Idag promenerade vi tillsammans med Rebecka, hennes två Italienska vinthundstikar och hennes daghund (pudeltik). Vi tog oss upp till sjöbergen här i majorna och släppte hundarna för lite lek, sedan promenerade vi vidare i ca en timme innan vi sa hejdå.

Jag är så glad att Milo fått chansen att lära känna fler tikar. idag har han till och med fler tikvänner än hanhundskompisar. Han sköter sig helt exemplariskt enligt min mening nu även i tiksällskap och han är både lugn och kontaktsökande.

Jag kan verkligen inget annat än att vara stolt över min prins och den han har blivit Glad

Jag tror helt klart att han är redo för en lillasyster, och jag känner mig också redo för en valp, då jag är mycket nöjd med Milo och den han är, och det känns som om han kan bli en god förebild.



Av Sara - 4 november 2009 09:45

Nu kommer vintern med stormsteg och kantarellsöket får läggas lite på is fram till våren igen. Då tänker vi uppta träningen och förhoppningvis kan Milo vara redo inför nästa kantarellsäsong.


Tills dess satt jag och fundelerade lite på vad man kunde roa sig med under tiden, förutom WP:n, och kom fram till att det inte vore fel att börja träna in momenten i lydnadsklass 1. Så det satte vi igång med igår, tillsammans med Madde, Elsa och hennes nytillskott - en liten staffe-bebis-tös Kyss 

Vi kommer fortsätta träffas 1-2 gånger i veckan och träna lydnad, vilket är superkul!


Igår började jag med att träna in en bra fotposition, och det går ganska så bra. Med lite tips och hjälp från madde så har vi iallaf kommit igång med den biten.

Vi körde också lite apportering och började träna in snabba lägganden.

Efter 1,5 timmar av prat, träning och skoj så kände jag fortf att jag inte ville åka, det var ju sååå kul!

Men vi ska försöka ses på torsdag igen.


Igår kväll åkte jag sedan till Västa Djursjukhuset för att gå på en föreläsning om allergier, hudproblem och demodex som ssbt anordnat, vilket var väldigt intressant. Man kan aldrig få för lite kunskap!


En lång men bra dag igår.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards