Alla inlägg den 14 augusti 2007

Av Sara - 14 augusti 2007 16:55

Ja, imorgon börjar jag jobba igen på Akitagårdens Hundcenter, därför åkte jag och Milo dit idag för att hälsa på och kika lite på omgivningarna.


Bussresan gick superbra! När vi väl steg av möttes lillkillen av så enormt mycket lukter, både intressanta och lite skrämmande lukter, så vi fick gå mycket sakta så att han skulle hinna lukta på allt :)

Sedan satt jag och chefen och pratade i ungefär 1½ timme, och gissa vad Milo gjorde då? Jo, han sov!! Han la sig tillrätta i en korg på kontoret och sussade så gott under hela vistelsen. Min lilla trygga valp! *glad*


Hundarna som skällde var dock väldigt, väldigt läskiga, och detta är något jag insett att jag verkligen måste jobba på. Osäkerheten till andra hundar kan säkerligen lätt vända och utvecklas till någon form av "aggressivitet", vilket inte är speciellt kul. För som Reino Oskarsson sa till mig en gång så går oftast rädsla och aggressivitet hand i hand, och det håller jag med om!!


Det känns lite som en balansgång där man lätt kan falla dit, så vi går sakta men säker frammåt för att inte tappa fotfästet. Milo måste få träffa fler snälla, trygga och trevliga hundar, gärna hanar, för att bygga på sitt förtroende för dem.  Någon som äger en? ;)


Nåja, på hemresan blev jag väldigt förvånad över Milos val av liggplats. Han är trotts allt bara 5 månader och åkt buss tre gånger innan i hela sitt liv. Men nej, det stoppar inte honom, utan han kände helt enkelt att han var trött och att han hade lust att sträcka ut...så ja....där la han sig mitt i gången, på sidan, och sträckte ut sig till den längsta korv han bara kunde! haha, och där blev han kvar!

Detta är något som Leo kan göra, som åkt buss ofta i 6 år! Så jag blev allt väldigt förvånad över hans trygghet i nya situationer.


Nu ligger han i alla fall i soffan och sussar så gott. Alla nya intryck tog visst kål på honom!

Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards