Alla inlägg under januari 2008

Av Sara - 12 januari 2008 12:06

Tråkigt när bebisen är sjuk och man inte kan göra speciellt mycket. Vi planerar dock att ta en liten runda i slottskogen idag, men vi får se hur vädret är. Nu ös regnar det, och det är nog inte så bra för Milos hosta.


Vi ska dock åka till mamma en sväng, och då kan hundarna röja ur sig lite energi på trädgården :) Leo behöver verkligen få sträcka ut lite!


Ha en bra dag!

Av Sara - 9 januari 2008 18:00

Antar att en sjukling snart blir två...

Kennelhostan har blivit värre på Milo, värst på morgon och kväll. Dock är han precis lika brusig, pigg och glad som alltid. Vi håller oss till korta, lugna koppel promenader, och pysslar med aktivering inomhus istället. Men det märks att enrgin flödar i honom, och han vill röra på sig mer ute! Men han får allt hålla sig tills han blir bättre...


Ledig dag idag, men vi har alltså inte gjort någonting speciellt. Tränar lite apportering gjorde vi nyss, och jag anar en förbättring! han börjar hålla kvar den ytte, pytte lite längre nu...hoppas det släpper snart på riktigt!


Ha en bra kväll!

Kram

Av Sara - 7 januari 2008 16:31

Mitt hjärta blir så varmt när man upptäcker hur mycket hundarna faktiskt tycker om varann, och saknar den andres frånvaro.

Leo, som aldrig ligger i soffan annars pga värmen, hoppas nyss upp och la sig bredvid milo som tuggade på ett ben.

Det känns på något sätt så skönt och roligt att hundarna faktiskt får ut något av varann, även om jag vet att Leo också tycker att Milo är en riktigt "pain in the as" ;)


Idag har vi hållt oss till korta promenader, Milo är ju sjuk, och Leo är skotträdd som sagt, och skulle det börja smälla vill jag inte vara allt för långt hemmifrån, för hans skull.


ha en bra måndag!

Av Sara - 6 januari 2008 17:23

Det ser ut som om Milo har åkt på en släng av kennelhosta nu. Han som har klarat sig hela hösten, även om det har kommit och gått på jobbet! *suck*

Känns ur trist...inge långisar, inga träningsträffar på ett tag ser det ut som....fan också...Inte nog med det kommer säkert Leo också bli smittad nu när han är hemma igen...jäkla skit också.

Av Sara - 6 januari 2008 14:12

Idag åkte jag iväg till My Dog för att handla lite. Inga raser av intresse ställdes idag, men massor av roligt att handla och kika på! :)


Köpte ett snyggt halsband till Milo, i militärfärg, fast blått. En reflexväst till Milo också, leo har ju redan en. En bok, en ny klicker (milo bet sönder min), och en hållare till bajspåsar som man sätter upp på väggen.

Det gick åt en del pengar ja :) haha, mer än vad jag egentligen har råd med...


Nu är Leo äntligen hemma...får se hur allt går. Han är ju skotträdd som attan, och det skjuts i vanlig årdning här fortfarande...

Får försöka ta separata promenader med hundarna så mycket det går.


Kvällen idag kommer gå åt till att tvätta...


Kram

Av Sara - 5 januari 2008 21:58

Ja, idag har det snöat massor, och Milo blev som tokig. Vi gick till en öppen plan där jag släppte honom. Han racade runt som en galning och såg sååå lycklig ut. Han höll sig dock nära mig, trotts ett gäng hundar som busade, skällde och sprang runt en bit bort! *duktig bebis* :)


Imorgon kommer Leo äntligen hem efter nyårs/jul vistelsen hos mamma. Det känns skönt tycker både Milo och jag :)

Av Sara - 5 januari 2008 16:50

Ja, yrvädret Milo ÄR duktig :) Det tycker jag iallaf.

Idag har vi tränat lite mer apportering utomhus, vill jobba lite på koncentrationen ute. Den var ju inte så bra upptäckte jag vid senaste träningsträffen ;)

Sedan har vi såklart fortsatt med inkallningen i skogen + att jag har roat oss med att låta honom söka efter bollen i högt gräs. Han är sååå duktig och ger inte upp förrän han hittat den :)

Nu ligger han och sussar så gott på mattan, gullegubben.


Det var kallt, men skönt o komma ut igen.

Imorgon är det My dog som gäller, fast vi ska bara handla :) haha


ha en bra kväll!

Av Sara - 3 januari 2008 20:31

Igår tog vi en timmes promenad och koncentrerade oss enbart på inkallning. Jag varavade med att belöna med boll och att belöna med godis. Bollen har gjort superbra inverkan på hans snabba reaktion vid inkallningen. En tvär vändning! :)


Tyvärr hände det dock en väldigt tråkig sak på jobbet. Milo var lös på kontoret och fick nys på en katt utanför. Han har aldrig tidigare reagerat speciellt starkt på katterna, men han utvecklas ju hela tiden, och nu har hans terrier-jaktinstinkt tydligen vaknat till liv. Han RUSADE ut och sprang som en pil efter katten som rusade rätt in i skogen. Jag hann inte ens reagera!

det tog dock ca en minut innan milo var tillbaka igen, men snacka om otur. Det som jag hela tiden har försökt att förhindra har hänt - han har självbelönat sig. Detta kommer försvåra våran träning att inte jaga iallaf, det är ju en sak som är säker. Hur blir man roligare än att jaga katt? ;) haha. Denna incident har gjort att han nu reagerar VÄLDIGT starkt på katter även hemma när vi är ute o promenerar. Han blir smått blockerad, stressar upp sig och vill JAGA...*suck*

Mitt fel...jag vet.

Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards