Alla inlägg den 2 februari 2008

Av Sara - 2 februari 2008 14:06

Idag har det blåst som tusan, men vädret har varit fint. Jag och Leo tog en promenad på 35 minuter, han är ju fortf hostig, men lite får han ju komma ut endå tycker jag.


Sedan gick jag och Milo ut på en två timmars promenad där vi blandade lösgående i skogen, träning och "bolletande", som är den nya favoriten.

Kan inget om upplet (har köpt en bok dock!), men att gömma bollen när Milo ser på uppbunden vid ett träd, och sedan gå tillbaka, koppla loss honom och låta honom leta, det har funkat jättebra! Idag gjorde vi det fem gånger, varav två var alldeles för lätt. Men tre gånger fick han jobba lite för att hitta bollen, och det gick super! Vi jobbar på att han kommer till mig och lämnar bollen i handen, för belöning. Släpper han den på marken väntar jag tills han plockar upp den igen och ger den till mig i handen efter ett "tack" :)


 Eftersom att Milo klarar detta så bra som han gör tycker jag heller inte att jag kräver för mycket av honom, även om jag inte tänker på vind och sådant, det är sånt jag måste lära mig! Han gillar iallaf att söka, helt klart!!


Lite uppdatering om ensamheten kanske kan vara på sin plats också.

Milo är i en period då han inte riktigt verkar veta vad han ska tycka om det. Jag lämnar honom inte så ofta dock, mest när jag måste handla snabbt och då handlar det ju om 15 minuter kanske, och sedan när jag är ute med Leo, och då handlar det om cirka 1 timme + eller -. Ofta går det bra, men ibland kan vi falla tillbaka, och han börjar yla och skälla. Då kan han hålla på i 10-15 minuter innan han blir tyst. Sedan tror jag att han är tyst.

Jag har märkt att han behöver sin tid att varva ner och bli trött innan jag lämnar honom. Jag kan inte bara stänga om honom i buren och sedan gå, utan måste vänta i 15-20 minuter innan jag går, då brukar det gå bättre.

Jag hoppas att detta är en period som går över, med skällandet alltså, vi som har kommit så långt.


Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards