Alla inlägg den 26 juli 2010

Av Sara - 26 juli 2010 13:42

Nu är vi hemkomna från Karlskrona, eller ja, vi kom hem sent igår kväll faktiskt.


 Vi är nöjda med helgen, speciellt eftersom lördagen bjöd på spöregn och STORM hela dagen!

Milo vägdes in på 17,7 kg.


Dag 1, lördag: Milo drog 426 kg, dvs 24,7 gånger sin egen vikt. Där valde vi sedan att stanna, då målet för dagen var att Milo skulle dra 20 ggr sin egen vikt, vilket han lyckades med, och tog hem en EWP3 och placerade sig 10 av 11 deltagere.


Dag 2, söndag, bjöd på duggregn och hård vind. Bättre än gårdagen, men inte det ultimata tävlingvädret för en mespropp som Milo.

Vår klass startade näst sist, och när det väl var dags var Milo trött och somnade till och med i holdingarean.

Första draget började bra, men precis när Milo fått igång vagnen kommer en stark vindpust som gör att presseningen precis bakom honom och vagnen smäller till = Milo blir skrämd och ryggar bakåt. Vagnen hade dock redan kommit i rullning och han lyckades ta sig över. Vid dethär laget hade jag hjärtat i halsgropen, då han var tvungen att dra ett drag till för att lyckas dra 20 ggr sin egen vikt, vilket var ett måste om han skulle kvala in till SM. Och precis som jag fasade, så var han vid nästa drag rejält osäker, och ville inte stå stilla när vi ställde upp inför starten. Han ryggade tillbaka, och tyckte hela grejen var jättejobbig. Första försöket resulterade i en "tangel", dvs att han gick ur selen med ett ben, och fick en varning. (om man får två varningar vid samma drag blir man diskvalificerad). Vi gjorde om draget, och jag lyckades få honom att genomföra även detta drag.

Själva dragen var det inte problem med egentligen, när han väl kom igång drog han vagnen lätt, det var själva uppställningen innan som han var osäker på, och ville inte stå stilla, vilket är ett måste innan man får klartecken från domaren att starta. Det gör det ju inte lättare att man vet att man bara har 30 sekunder på sig att få hunden att stå stilla, fram tills att man ber om klartecken från domaren, så ni kan tänka er hur stressad jag kände mig!

Nåja, vid dehär laget var vi inkvalade till SM, och det var målet för hela helgen.


Efter detta draget bestämde jag mig för att göra en chansning. Jag ville inte gå ur och avbryta tävlingen när Milo hade denna dåliga erfarenhet av att bli skrämd och känna sig illa till mods i tävlingssammanhang. Jag ville få till ett BRA drag innan vi avbröt. Så jag bestämde mig för att göra så. Det kunde gå helt åt helsike, det visste jag, men jag tog den chansen. Två drag till fick vi göra, som resulterade i två till varningar om "tangel", innan han på femte draget gjorde det klockrent. Han stod stilla, gjorde en liiiiten tvekan, men ryggade inte tillbaka utan genomförde draget snyggt på 500 kg utan större ansträgningar. Där valde vi sedan att sluta.


 Dagen slutade alltså med ett drag på 500 kg, dvs 28,25 ggr sin egen vikt, som han genomförde på 15,9 sekunder. Han placerade sig 10 av 12 deltagare och tog hem en EWP4.

Hans totala placering för hela helgen blev nr 10.


Med tanke på väder och hur saker och ting utspelade sig, är vi supernöjda! Och fram till SM om ca 1 månad kommer vi satsa stenhårt på att träna på att stå stilla framför vagnen med störningar bakom och runtomkring, samt att träna på mer självsäkerhet i starterna. Själva dragen gör han klockrent, så det är tvekan innan som är största fokus från och med nu.


Sedan vill jag också tacka Emma, med familj, som passade Elda över helgen. Jag kände mig trygg och avslappnad över att veta att hon var med er, och det gjorde hela helgen så mycket bättre!

Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards