Alla inlägg den 3 september 2007

Av Sara - 3 september 2007 17:26

Nu har Prins varit hos oss i fem dagar, och han fortsätter att utvecklas till en tryggare och gladare hund. Lite av dendär "gnistan" har återkommit, samtidigt som han till och med gör lekinviter, hoppar och studsar ute, och är mer nyfiken på allt som händer runtomkring. Det är jättekul att se denna utveckling, och jag hoppas att det fortsätter åt samma håll.


Idag startade vi med koppelträningen och jag klickade också in honom. Nu tänker jag börja klicka och belöna all spontan kontakt på promenader och även börjar med små, lätta övningar som vi kan göra utomhus. När han idag väl upptäckte att hela livet inte består av slag och sparkar utan också massa gott godis och beröm, så blev han såå glad och studsade runt i kopplet och blev uppspelt för att få köttbullarna! Haha, han gillar det nog!


Från och med nu ska aldrig någon någonsin lägga ett ont finger på honom igen!


Vårat träningspass idag bestod nog av mindre än 5 minuter, ändå slockande han direkt när vi kom in och har sovit sen dess..det tog på krafterna avv använda hjärnan ett slag :)


Min och Milos träning ligger dock lite på Is nu när Prins är här. Men vi fortsätter såklart med den vanliga aktiveringen och koppelträning, men annat får vänta tills Prins fått ett nytt hem. Det är tidkrävande att ha två hundar särade, och det ÄR jobbigt, men jag kämpar på så gått det går och fortsätter att ta en dag i taget.


Presentation

Kategorier

Fråga mig

12 besvarade frågor

Omröstning

Tränar du aktivt med din hund?
 Ja, i tävlingslydnad
 Ja, i Agility
 Ja, i Weight Pulling
 Ja, i bruks
 Ja, i flera av ovanstående
 Ja, i annat än ovanstående
 Ja, i allmänlydnad/vardagslydnad
 Ja, bara vardaglig aktivering och skoj
 Nej, min hund lever enbart som sällskap

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards